2017 m. lapkričio 1 d., trečiadienis

Gyvenimas yra panašus į žaidimą

„Gyvenimo paslaptis- viską matyti ne visiškai rimtai, bet visiškai įtrauktai. Tai yra kaip žaidimas“     šių dienų garsus jogas, mistikas, dvasinis mokytojas  Sadhguru

    Šiandien, Visų Šventųjų dieną,labiausiai noriu pagerbti tuos šventuosius, kurie savo mintis ir darbus pašventė savo mokytojų  vardui ir  žmonijos šventrasčiuose jų vardo nerasime. Nors jų kūnai išnyko į nebūtį, bet jų nuopelnai žmonijai išliko. Jų pagrindinis tikslas buvo duoti žmonėms  šviesos, žinių apie save ir priartinti prie Kūrėjo, o  kartu išaukštinti savo mokytojus, pavyzdžius ir didvyrius, kurie parodė tam laikmečiui ir daugeliui amžių į priekį šviesiausius ir geriausius kelius. Tokiu būdu jie pasitarnavo Kūrėjui ir jo planui. Visos religijos yra konkuruojantys mėginimai išreikšti tiesą apie Dievą. Tai pasakytina apie visas religijas ir dvasines tradicijas, kurios pasitarnavo žmonijos evoliucijai.
    Mes esame Dievo atskiros dalelės. Išminčiai, dvasiškai apdovanoti žmonės teigia, kad šis gyvenimas yra žaidimas. Turbūt, galima manyti, jog per šį žaidimą (tikėtina yra kitų įvairių Visatų, t.y. žaidimų) visa mūsų, gyvybės ir Visatos kūryba ir evoliucija tarnauja Kūrėjo paties savęs pažinimui ir augimui. Mes- žaidėjai dieviškame žaidime. Mūsų tikslas-  perprasti, įvaldyti ir žaisti žaidimą suderintai su Kūrėjo valia.
   Tenka matyti ir girdėti reklamas siūlančias įvairias technikas, kurios žada, kad jos jums visada suteiks, ko norit ir kaip norit jūs. Dėja, tai neįmanoma iš principo, nes jūs esate tik vienas iš gyvenimo žaidėjų, kuris priverstas žaisti pagal Visatos programos taisykles. Įsivaizduokite, jeigu viskas būtų kaip norite Jūs, kaip tada gyventi jūsų aplinkiniams, priešams ar parazitams, pelėms ir pan.? Arba jeigu viskas būtų kaip nori jūsų priešas? Arba kaip nori jūsų bute įsitaisiusi žiurkė?  Todėl gerai, kad gyvenimas panašus į žaidimą. Vieną kartą laimite ar atsitinka kaip norite jūs, kitą kartą- kaip nori kiti. Čia panašu į futbolą, krepšinį ar video žaidimą.  Gerai, jei norime laimėti ar siekiame, jog  daugiau būtų kaip norime mes. Noras yra reikalingas, kadangi jis skatina žmogaus judėjimą gyvenime ir dalyvavimą jo žaidime.Be viso to, reikia atkreipti dėmesį, kad norai kinta. Pavyzdžiui, norėjote prabangaus automobilio- dabar turite ar jau nebereikia tokio. Tad norite jau kitų dalykų.  Dar daugiau- dažnai norai prieštaringi, nežinoma, ko išties reikia. O gyvenimui tai būtų labai žalinga. Jei viską žinotume ir viskas atsitiktų būtent taip, kaip norime mes,  jis taptų neįdomus ir nuobodus. Dėl to neįmanoma , kad visą laiką būtų kaip mes norime. Juk žaidime laimima ir pralaimima. Tuo žaidimas skatina susidomėjimą, tobulėjimą, kūrybą, visišką įsitraukimą. Gyvenime taip pat niekas negali išvengti nesėkmių. Galime siekti tik daugiau laimėti, pasiekti, o tam reikia nuolat tobulėti. Kai šį žaidimą visiškai įvaldysime ir tapsime šio gyvenimo meistrais, tik tada galėsime tapti čempionais. Ne veltui nuo senovės sakoma: apsaugok mane nuo naivaus tikėjimo, kad gyvenime viskas turi vykti sklandžiai. Padovanok man aiškų suvokimą, jog sunkumai, kritimai, pralaimėjimai ir nesėkmės yra  neatskiriama gyvenimo dalis, kuri mums padeda augti ir bręsti.
    Kiekvienas mūsų yra brangus ir reikalingas Kūrėjui žaisti jo kuriamuose žaidimuose, nors atitrūkus nuo Kūrėjo valios atrodo, jog  esame vieniši, maži ir nereikšmingi Visatos didybėje. Tad reikia siekti atrasti save, savo tikrąją prigimtį ir susiderinti su Kūrėju ir jo valia, nes tai labai padeda gyvenime.
Nesijaudinkite absoliučiai dėl nieko.
Esi čia neatsitiktinai. 
Ši forma yra tik laikinas kostiumas.
Bet tas, kas yra už kostiumo,
tai yra amžina. Tu turi tai žinoti.
Jeigu žinai tai ir pasitiki tuo, 
tu neturi dėl ko jaudintis.
Šis pasaulis yra kupinas meilės.
ir tavo širdis, tavo buvimas,
yra kupinas meilės, kupinas ramybės.
Tau nereikia niekur eiti,
kad rastum ramybę.
Ji yra ten, kur tu esi.“     Garsus šių dienų dvasinis mokytojas Mooji (Mudži)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą