2017 m. gegužės 24 d., trečiadienis

Noriu paprašyti Lietuvos karinės ir politinės vadovybės, kad baigtų rengti miestuose karines pratybas

   Kai žiniasklaidoje pasirodė publikacijos, kad šį sekmadienį „Aras“ pareigūnai sulaikė 12 vyrų su automatiniais ginklais, kurių dalis vilkėjo rusiško tipo maskuojančiais kombinezonais ir Rusijos kariuomenės desantininkų marškinėliais, iš pradžių pagalvojau, jog tai eilinės pratybos ar eilinis, jau galima sakyti, karinis šou. Pasirodo, jog tai- tikras įvykis, tik ginklai nebuvo tikri. Nors  po publikacijų žiniasklaidoje pasirodė kritika dėl antiteroristinių operacijų rinktinės ARAS kovotojų nederamo elgesio sulaikytų vyrų atžvilgiu, noriu pasidžiaugti visais pareigūnais, kurie greitai reagavo į gyventojų pranešimus ir ėmėsi visų, tokiu atveju, reikiamų priemonių neutralizuoti įtartinus asmenis. Kviečiu, neatlikus atsakingoms institucijoms tyrimo,  prieš laiką nepulti „Aras“ pareigūnų, kurie mus saugo nuo teroristų ir kitų mums pavojingų žmonių. Jų darbas yra  pernelyg svarbus ir atsakingas, kad tokiais neramiais laikais jie patirtų visuomenės puolimą, kai dar neaišku, kaip tiksliai viskas buvo ir kas kaltas. 

   Kartu noriu paprašyti Lietuvos karinės ir politinės vadovybės, kad  baigtų rengti miestuose karines pratybas. Manau, nenormalu, kai miestai ir netgi pati sostinė Vilnius tampa kariniais poligonais. Labai gerai, jog NATO ir Lietuvos kariai treniruojasi atremti galimas grėsmes, bet tai turėtų daryti tam skirtuose kariniuose poligonuose, atitinkamose vietose. Juk net Šaltojo karo metais TSRS miestuose nevykdavo panašios pratybos. O ką kalbėti apie Vakarų valstybes! Ar įsivaizduojate, kad Vakarų šalių armijos suptų ir „vaduotų“ nuo teroristų Paryžių, Vašingtoną, Londoną ar kitą miestą ir veiktų juose kaip kariniuose poligonuose. Net Maskvoje ar kitame dideliame Rusijos mieste nevykdomos tokios karinės pratybos kaip pas mus!  Visame pasaulyje vengiama paversti didelius miestus kariniais poligonais, nes nenorima gąsdinti žmonių ir trikdyti miestų ritmo.
   Dar daugiau- negalima viešai kartoti tokių liūdnai pagarsėjusių pratybų, kokios buvo Šalčininkuose. Tai labai provokuojančios pratybos. Pavyzdžiui, ar mums patiktų, kai Baltarusijos miestuose būtų vykdomos karinės pratybos atremti Lietuvos pasiųstus „žaliuosius žmogeliukus“ nuversti prezidentą Aliaksandrą Lukašenką, o ten gyvenantys ar atvykstantys į šią šalį lietuviai būtų laikomi potencialiais išdavikais ar teroristais?
   Dėl to reikia atkreipti dėmesį ir pabrėžti, jog Rusija turi geriausią pasaulyje žvalgybą, todėl neverta taip iššaukiančiai rodyti savo ruošimosi galimam kariniam konfliktui. Jie tikrai pastebės ir įvertins, jeigu tai bus daroma tam skirtuose vietose, be šou elementų, tyliai ir negąsdinant žmonių.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą